trende
Ada Klima Mekanik – Klima Hizmetleri – Klima Sistemleri – Klima Montaj – Kombi İlk Çalıştırma – Bakım ve Servis Hizmeti – Ev & Ofis Tipi Klima – Hafif Ticari Klima Sistemleri – Multi & Atom Klima Sistemleri – VRF (Merkezi) Klima Sistemleri – Isı Pompası Sistemleri – Mekanik Projeler – Havalandırma Sistemleri – İklimlendirme Sistemleri
trende
İletişim Formu
Formu doldurarak iklimlendirme projelerinizi mühendislerimizle değerlendirebilir ve detaylı fiyat teklifi alabilirsiniz.
Bize Ulaşın

Havalandırma Sistemleri

Anasayfa » Havalandırma Sistemleri

Havalandırma Sistemleri

Havalandırma Çeşitleri

Havalandırma çeşitleri nelerdir? En uygun havalandırma hangisidir? Hangi havalandırma çeşitleri nerelerde kullanılır hepsi hakkında bilgi vereceğim.

Şimdi başlayalım.. Havalandırma sistemleri kendi içerisinde üçe ayrılır. • Doğal Havalandırma, • Doğal-Mekanik Havalandırma • Mekanik Havalandırma • Lokal Havalandırma Sistemleri • Merkezi Havalandırma • Davlumbaz Havalandırma olarak 6 grupta ele alınmaktadır.

Mekanik havalandırmayı bir motor gücü ile yapılan havalandırma olarak tanımlayabiliriz. Doğal havalandırmayı ise rüzgarı yardımı ile hava akışını sağlayacak şekilde yaptığınız mekan dekoru olarak tanımlayabiliriz.

Doğal-Mekanik havalandırma ise her ikisini birlikte kullanmaktır.

Doğal Havalandırma Çeşitleri

Bu havalandırma çeşidinde daha çok inşaat projesi tasarımı yapılmadan önce uygulanabilir. Veya sonrasında rüzgarın etkisi, yönü hızı, rüzgar zaman aralığı, hava akımı, basınç, konum rakamı ölçülerek ayarlamalar yapılır.

Sonrasında yapılan testlere göre kapalı alan çevresi hava sirkülasyonu sağlayacak şekilde dekore edilir. Eğer mevcut bir bina da ise çapraz pencereler eklenerek doğal havalandırma sağlanabilir.

Ayrıca rüzgar kulesi kullanarak da dışarıdaki rüzgarı içeri yönlendirmek mümkündür. Bu tür havalandırma çeşitlerine doğal iç mekan havalandırma sistemleri de denilmektedir

Doğal-Mekanik Havalandırma Çeşitleri

Bu sistemde Mekanik Emiş-Doğal Beslemeli, Mekanik Beslemeli-Doğal Çıkış şekilde olmak üzere iki farklı çeşidi vardır.

Mekanik Emiş-Doğal Beslemeli :

Kapalı alan içerisinde biriken kirli havanın mekanik bir sistemle dışarı atılması bu çeşit ile sağlanır. Bu yöntemin size en avantajlı tarafı en fazla enerji tasarrufunu sağlamasıdır.

Mekanik Beslemeli-Doğal Çıkış:

Mekanik bir sistem ile temiz havanın girişi ve doğal yollarla -baca, pencere gibi- çıkışı sağlanmaktadır. Tam mekanik bir sisteme göre enerji tasarrufu sağlamaktadır. Mekanik Havalandırma Çeşitleri Temiz havanın ortama bir sistemle aktarıldığı ve kirli havanın dışarı atıldığı tam mekanik sistemlerdir. Bu sistemlerde enerji verimliliği düşüktür ancak en çok kullanılan yöntemlerdendir.

En çok kullanılan yöntem olmasının nedeni ise iki mekanik sistem olduğu için havalandırma işlemini çok hızlı bir şekilde yapmasıdır. Alışveriş merkezleri, Spor salonları ve otoparklarda kullanılan havalandırmadır.

Mekanik Havalandırma Çeşidinin diğer kullanıldığı alan da çok katlı yapılardır. Bu tür yapılarda merkezi havalandırma sistemi kullanılmaktadır. Fabrika tarzı kuruluşlarda Endüstriyel havalandırma sistemleri kullanılmaktadır.

Lokal Havalandırma Sistemleri

Belirli işletmelerde ya da doğal yaşam alanımız olan evimizde, evimizin odalarının havalandırılmasında kullanılmaktadır. Bu bölgelerde lokal havalandırma yapılması için kurulan klima genellikle duvar tipi klimalardır. Kullanılan yere göre büyük ya da küçük klimalar kullanılmaktadır.

Merkezi Havalandırma Sistemleri

Havalandırma sistemleri insanların daha yoğun olduğu bölgelerde kullanılır. Buna en güzel örnek alışveriş merkezleri, çok katlı ofis ve iş merkezleridir. Merkezi havalandırma sistemi, kullanan klima sistemleri içerisinde hücreli aspiratör ve geniş bir kanal tesisatı içerir.

Davlumbaz Havalandırma Sistemleri

Bu havalandırma sistemleri restoranların mutfaklarında kullanılan klima sistemleridir. Mutfak ortamında insan sağlığına zararlı ocak gazının ortamdan dışarı atılması asıl sebeptir. İkincil amaç, mutfaktaki yemek kalıntılarını dışarı atmaktır.

adaklimamekanik.com.tr